Víte, čím se od sebe liší různé informační systémy?

20. 10. 2020 Alena Szydlowská

V dnešní době je na trhu nepřeberné množství informačních systémů, až se v tom zákazníci začínají ztrácet a pořádně nevědí, který je pro ně ten vhodný a který si vlastně mají vybrat. Někteří potřebují pouze evidovat účetnictví nebo sklady a nechce se jim utrácet za velké a drahé informační systémy, jiní ale mají firmy, které v průběhu let rostou a rozvíjí se a k tomu potřebují i funkční systém, který bude růst s nimi a poskytne jim oporu při rozvoji.

Přinášíme Vám jednoduché a přehledné rozdělení systémů do 3 oblastí dle různých hledisek, jako je velikost a účel systému.

Typy informačních systémů

Malý „krabicový“ informační systém

Jako malé tzv. krabicové systémy se nejčastěji označují softwary, které si pořizují živnostníci a malé firmy. Tyto softwary pořídíte zpravidla za pár tisíc až desítek tisíc korun, dostanete je na CD, které si jednoduše nainstalujete do svého PC a můžete ihned začít pracovat.

Nevýhodou těchto řešení je fakt, že tak jak je dostanete, tak je máte využívat, čili nepodporují Váš rozvoj, nelze Vám je přizpůsobit na míru a nelze si vybrat pouze části, které chcete využívat. Prostě kupujete celý systém.

Zpravidla je jejich hlavní náplní účetnictví, ale mnohdy mají i nejednu vlastnost větších informačních systémů (nabízejí např. i moduly skladu, objednávek nebo mezd), pracují s rolemi uživatelů a nabízejí určité manažerské informační výstupy.

Na poli systémů Helios odpovídá tomuto malému informačnímu systému například HELIOS RED.

Střední informační ERP systém

Jako střední informační systém lze označit klasický ERP systém, který pokrývá veškeré agendy firmy. Je zpravidla modulární – tedy jeho základem je jádro a k tomu si vybíráte pouze ty moduly, které budete skutečně potřebovat a využívat a neplatíte nic navíc.

Kromě klasických ekonomických modulů umožňuje svým uživatelům také například plánování a řízení výroby, logistiku, nákup a prodej, řízení obchodníků a na rozdíl od malého informačního systému, se běžně upravuje zákazníkovi na míru a dá se k němu připojit plno nadstavbových řešení jako např. e-shop, docházkový nebo stravovací systém apod. Typickým příkladem takovéhoto systému je informační systém Helios Orange, který prodává, implementuje a servisuje naše firma Datamix Solutions s.r.o.

Robustní enterprise systém

Robustní informační systémy si většinou pořizují nadnárodní podniky, které mají pobočky ve více zemích světa a potřebují je odněkud řídit. Tyto systémy stojí zpravidla několik miliónů korun a stavějí se na předpřipravenou „kostru“ na míru zákazníkovi. Disponuji množstvím oborových řešení, která přesně odrážejí specifika a požadavky oborově zaměřených společností. Typickým příkladem takovéhoto enterprise řešení na trhu je informační systém HELIOS GREEN.

Nevíte si rady a potřebujete pomoci s výběrem vhodného informačního systému pro Vaši společnost? Neváhejte se na nás s důvěrou obrátit.
Kontaktní formulář naleznete ZDE.

Poprvé publikováno: 21. 7. 2017




Mohlo by Vás dále zajímat

DATAMIX festival na Colours of Ostrava 2019

6. 08. 2019

Již od roku 2010 úspěšně používá mezinárodní festival Colours of Ostrava naši cloudovou aplikaci DATAMIX festival na řízení procesů souvisejících s chodem festivalu. Toto řešení se časem ukázalo jako vhodná forma, jak obsluhovat jednotlivé brány, …

Pokračovat ve čtení

Představujeme vám naši novou cloudovou aplikaci DATAMIX Evidence naměřených hodnot

25. 05. 2021

Cloudová aplikace DATAMIX Evidence naměřených hodnot je určena pro galvanovny, chemické provozy a továrny, které chtějí zavést evidenci naměřených hodnot (chemických dat) z nádrží, van, přístrojů a dalších zařízení. Klíčové funkce aplikace DATAMIX Evidence naměřených …

Pokračovat ve čtení

Setkejte se s námi a s našimi zákazníky

Setkejte se s námi a s našimi zákazníky

28. 06. 2016

Vážení obchodní partneři, dovolujeme si Vás jménem společnosti DATAMIX Solutions s.r.o. pozvat na bezplatný seminář Helios Orange. Informace o jeho konání a program semináře naleznete v níže přiložené pozvánce.Rádi uvítáme jak naše stávající zákazníky, tak …

Pokračovat ve čtení

Přehled nad úkoly a zjednodušení schvalovacího procesu

Zaveďte Workflow do Vaší společnosti

28. 08. 2015

Ztrácejí se Vám důležité dokumenty při „schvalovacím kolečku“? Trvá Vám proces schvalování faktur a dokumentů dlouho? Telefonují Vám dodavatelé z důvodu neuhrazení faktury, kterou Vy však nemůžete ani najít? Chcete ušetřit papír spotřebovaný na „zbytečný“ tisk …

Pokračovat ve čtení

DATAMIX Project Monitor - systém nejen pro projektové řízení

DATAMIX Project Monitor – systém nejen pro projektové řízení

12. 07. 2020

Představujeme Vám náš nový software pro projektové řízení DATAMIX Project monitor. Pokud se ve své firmě potýkáte s řízením projektů a zakázek nebo jen potřebujete vylepšit sdílení informací a podkladů v době home office, bude tento software …

Pokračovat ve čtení

QMS - Správa měřidel

QMS – Správa měřidel

20. 05. 2016

Používáte ve Vaší společnosti měřidla? Máte člověka, který se Vám o měřidla stará? Záznamy vede na papíře a má problém uhlídat pravidelné kontroly? Když onemocní, máte problém, protože nikdo jiný nic neví? Pokud na některou …

Pokračovat ve čtení

Další články najdete zde

logo Datamix Solutions s.r.o.