Proč platit maintenance aneb výhody systémové podpory

28. 02. 2017 Alena Szydlowská

Platba maintenace byla a je jedním z nejdiskutovanějších témat mezi zákazníky. V dnešní době již málokterý software nemá jako součást pořizovací ceny právě tuto složku. Maintenance neboli systémová podpora je prostě nedílnou součástí prodeje a není možné koupit licenci software bez ní. Proč ji má ale zákazník dobrovolně platit, a co mu to přinese?

Význam maintenance neboli systémové podpory

Konkrétně v případě systémů Helios Orange a Helios Easy se jedná o pravidelný paušální poplatek, jehož cílem je garance dalšího rozvoje systému v souladu s nejnovějšími trendy a technologiemi. V rámci maintenance Vám naše firma DATAMIX i výrobce těchto systémů, společnost Asseco Solutions, garantují především telefonickou i emailovou konzultační podporu, časově neomezenou záruku na legislativu, kterou naši zákonodárci poslední dobou poměrně často upravují a celkovou funkčnost systému.

Základní pravidla systémové podpory systémů Helios

  • Služba systémové podpory je poskytována vždy na dobu 12 měsíců (1 rok).
  • Počátek platnosti poskytování služeb systémové podpory je stanoven na datum podpisu smlouvy o systémové podpoře.
  • Pokud uživatel nemá předplacenu systémovou podporu, nemůže obdržet vývojové verze software a nárokovat služby systémové podpory. Zároveň nebude mít časem systém v souladu s platnou legislativou ČR.
  • Při dokupech dalších modulů do systémů Helios Orange či Helios Easy se z těchto dokupů taktéž hradí roční systémová podpora, která je následně přičtena k celkové roční částce.

Co Vám platba maintenance přinese?

  • Update systému dle legislativních změn = neustálý soulad Helios Orange či Helios Easy s legislativou ČR u existujících modulů.
  • Pravidelný upgrade systému = rozšiřování funkcí a rozvoj informačního systému, všechny nové verze a funkce u všech zakoupených modulů.
  • Hot-line/hot-mail = základní pomoc zákazníkovi prostřednictvím telefonu nebo e-mailu. V případě naší firmy DATAMIX ještě může zákazník zadat svůj požadavek prostřednictvím interní webové aplikace, do které dostane přístup.
  • Technologickou garanci – kompatibilitu s podporovanými operačními systémy, databázovými nástroji a ostatními softwary spolupracujícími s IS Helios.
  • Možnost řešení Vašich požadavků vzdáleným přístupem, bez nutnosti osobních návštěv konzultantů.
  • Přidělení pracovníka oddělení Péče o zákazníky, jež je zodpovědný za řešení Vašich požadavků a potřeb s ohledem na Vaši spokojenost.
  • Pravidelné informace prostřednictvím firemního časopisu, oborových časopisů a dalších písemných materiálů ze ze strany dodavatele nebo výrobce systému.
  • Využívání speciálních zákaznických akcí a jiných speciálních programů pro zákazníky.
  • Garanci výjezdu konzultanta / technika v případě „havárie“ systému.
  • On-line wikipedii – aktualizaci komplexní kontextové dokumentace, včetně elektronických průvodců, zasílání informací o novinkách, zásadních změnách apod.



Mohlo by Vás dále zajímat

McKinsey 7S framework

McKinsley 7s framework

7. 04. 2015

Během mého manažerského studia a praxe je jedna věc, která na mne postupně dělala čím dál větší dojem. Jedná se o McKinsley 7S Framework. Základní podstata tohoto sdělení je, že úspěšné firmy vědomě nebo nevědomě rozšiřovaly …

Pokračovat ve čtení

PF 2017 náhled

PF 2017

5. 01. 2017

Vážení zákazníci, děkujeme za Vaši přízeň a přejeme Vám krásné prožití vánočních svátků a do nového roku hodně osobních i pracovních úspěchů.

Pokračovat ve čtení

pravidelná fakturace

Fakturace snadno a rychle

18. 09. 2015

Každý z nás už si určitě někdy položil otázku jak si zjednodušit rutinní administrativní činnosti jako je například pravidelné vystavování faktur. Jak si tento proces urychlit, zefektivnit a navíc snížit možnou chybovost na minimum? Odpovědí …

Pokračovat ve čtení

Vodoměr

Data Energo

10. 11. 2015

Přinášíme Vám efektivní řešení určené především pro vodohospodářské společnosti, provozovatele vodovodů a kanalizací. Díky Data Energu pokryjeme všechny potřebné agendy jedním systémem s ohledem na oborová specifika a výrazně omezíme papírovou agendu společnosti.

Pokračovat ve čtení

Schvalování faktury

Workflow přijatých faktur

24. 09. 2015

Pokud jste si přečetli dříve zveřejněný článek s názvem „Zaveďte Workflow do Vaší společnosti“ a nepřesvědčil Vás dostatečně o přínosech nastavení procesů ve Vaší společnosti, protože byl velmi obecný, přidáváme konkrétní případ nasazení v procesu …

Pokračovat ve čtení

Sklad

Skladová evidence v Helios Orange

5. 12. 2017

Zažili jste situaci, kdy jste uprostřed výroby zjistili, že Vám došel potřebný materiál? Ztrácí se Vám zboží ze skladu? Inventury se pro Vás stávají noční můrou? Nezoufejte, máme pro Vás řešení, informační systém HELIOS Orange …

Pokračovat ve čtení

Další články najdete zde

logo Datamix Solutions s.r.o.