Co personalistům a účetním usnadní práci

22. 05. 2015 DATAMIX

V oblastech personalistiky a účetnictví mají velké firmy již jasno, nechybí v nich tato specializovaná oddělení na práci s lidskými zdroji a disponují kvalifikovaným profesionálním personálem. V jedné oblasti ještě ale bývají mezery. Kde se problém vyskytuje a jak ho řešit, vám dnes poradíme.

Zmiňovanou problematikou je často neorganizovaná práce s daty a jejich mnoha zdroji. Dochází tak ke zbytečnému přetěžování personalistů i mzdových účetních a často také k nepotřebnému plýtvání jejich času. Přitom řešení je nasnadě.

K práci je nezbytný správný nástroj

moc-prace

Každá firma potřebuje své specialisty na lidské zdroje a správný nástroj pro správu dat. (Zdroj)

Je nezbytně nutné získat a osvojit si nástroje, které mohu vést k pozitivním změnám a organizovanosti v oblasti managementu lidských zdrojů.

Pro evidenci potřebných dat je dobré zvolit vhodný ERP software, který dovolí vést v celé šíři personální a mzdovou agendu zahrnující množství významných dokumentů od pracovních smluv přes údaje o zaměstnancích, jejich školeních, certifikacích, pravidelných prohlídkách až po dokumenty určené pro orgány státní správy. Tento software pak velmi dobře využijí nejen personalisté, ale i mzdové účetní, které mají všechna potřebná data k dispozici pro své výpočty.

Systém, který zpřehlední veškerá data

Práce personalistů a mzdových účetní však není jen o evidenci zaměstnanců a potřebných dokumentů. Tito specialisté potřebují mít přehled i o docházce a jejím vykazováním, systému zakázek, ale třeba i o evidenci stravovacího systému či systému benefitů a bonusů. Tyto evidence jsou vedené často jednotlivě, na starosti je mají různé osoby a získání komplexních dat je během na dlouhou trať.
Moderní informační systém si však dokáže poradit i s propojením na stávající, již ve firmě dlouhodobě fungující, systémy a sdruží tak ještě více zdrojů pod přehlednou evidenci.

Legislativa a blesková podpora změn

V rámci vedení personální a mzdové agendy potřebují specialisté znát ale také související legislativu a z ní vyplývající povinnosti. Když firma zvolí český mzdový a personální systém, legislativní podpora je blesková a nemusí se na akceptaci změn čekat dlouho, jak tomu bývá u původních zahraničních mzdových a personálních systémů. Čímž opět dochází k časové úspoře jednotlivců a lepší organizaci celé evidence.

Spokojenost na všech stranách

Když dojde k takové symbióze, že specialisté na lidské zdroje se u své firmy cítí jako ryba ve vodě a mají k dispozici dobrý ERP systém, který dokáže komunikovat i napříč odděleními, tak velmi rychle dochází nejen ke zvýšení efektivity procesů zpracování mezd, zpřehlednění evidenci interních zdrojů a možnosti automatické komunikace mezi finančním a mzdovým modulem, ale k celkové spokojenosti na všech stranách.

A o jakém řešení je tu řeč?

Řešením postavené na nejrozšířenějším českém ERP systému Helios Orange, které implementuje a servisuje společnost Datamix ve své třídě již pomohlo v těchto nesnázích mnoha firmám (viz reference), od menších až po ty opravdu velké. Je to tím, že jsou schopni nejen integrovat šíři systémů do jediného, což zjednodušuje evidenci i práci všech zúčastněných, ale i po implementaci dokážou nadále být partnerem pro své zákazníky, kterým se tak stávají podporou na dlouhá léta.




Mohlo by Vás dále zajímat

program pro půjčovny sportovního vybavení

Novinky DATAMIX Rent/ IBR verze 2.67

18. 11. 2019

Přinášíme opět výčet zajímavých novinek v naší moderní aplikaci DATAMIX Rent určené pro půjčovny sportovního vybavení, strojů, zdravotních pomůcek, lyžařských škol. Do nové sezóny 2019 přinášíme verzí 2.67 tyto novinky: Lepší způsob práce s ceníky …

Pokračovat ve čtení

Potravinářská výroba - sýry

Potravinářské firmy a automatizace – seminář

15. 05. 2018

Řízení potravinářské výroby, sběr dat z potravinářské výroby, provázání výroby a informačního systému v potravinářských firmách. Automatizace v potravinářských firmách – toto jsou témata semináře, který pořádáme v červnu 2018.

Pokračovat ve čtení

IceBerg Rent - Systém pro půjčovny sportovního vybavení

IceBerg Rent – Systém pro půjčovny sportovního vybavení

23. 01. 2017

Vlastníte půjčovnu sportovního vybavení a ještě nemáte vhodný software, který by Vám pomohl s evidencí zákazníků, skladových položek, výpůjčkami nebo rezervací? Pak vyzkoušejte IceBerg Rent.

Pokračovat ve čtení

Dokumenty k zakázkám

Ztrácí se Vám důležité dokumenty k zakázkám?

7. 03. 2016

Potřebujete mít přehled o úspěšnosti obchodních případů potažmo zakázek? Zahoďte papírové složky a svoji dokumentaci k zakázkám převeďte do elektronické podoby. Ukládejte ji přímo do svého ERP systému. Využíváte Helios Orange nebo zvažujete změnu stávajícího …

Pokračovat ve čtení

Přehled o reklamacích

QMS – Reklamace

2. 06. 2016

Dovolím si konstatovat, že tato oblast se týká společností všech typů. Každá firma potřebuje mít přehled o reklamacích, jejich četnosti, oprávněnosti či průběhu řešení. Oblast v IS Helios Orange řeší reklamace odběratelské i dodavatelské (samostatné agendy), …

Pokračovat ve čtení

CRM v Helios Orange - řízení obchodních procesů

CRM v Helios Orange – řízení obchodních procesů

7. 03. 2019

Řízení obchodní procesů v ERP Helios Orange edice iNuvio. Kde může být CRM pro firmu užitečné? Identifikuje potenciální zákazníky Umožňuje získávat, třídit a využívat informace o zákaznících Zpřehledňuje komunikaci mezi firmou a klientem Pomáhá zefektivnit …

Pokračovat ve čtení

Další články najdete zde

logo Datamix Solutions s.r.o.